Sommerutstilling

27 juni - 16 august

Frank Brunner

Tom Erik Andersen

Åse Schmidt

 

Frank Brunner sier at han ikke har behov for å være en samfunnsdebatterende kunstner. Han ønsker å følge folks følelser. Selv om han har solgt svært mange bilder gleder han seg over publikums interesse for arbeidene sine.

Brunner er kjent for sine emosjonelle figurative øyeblikks skildringer.  Ofte bruker han vannets speil virkninger av himmelen og lyset. Han oppnår slik en fin malerisk virkning med enkel men avstemt og utsøkt koloritt.

I New York avbildet Brunner spaserende mennesker i Central Park ved hjelp av vannpyttenes speileffekt. Slik tar han oss med en forunderlig verden nesten som et slags ekko fra virkeligheten. Ikke ulikt månens gjenskinnslys som gir oss måneskinnlandskapet.

Globuser er temaet i noen av Brunners motiver. «Nomaden» er tittelen på en av vedlagte etsninger. Det er et stort grafikk, av en mann som går forbi en mengde globuser. En mengde verdener, i regn. Det er i sort, hvitt og farger, som gir assosiasjoner til små lysglimt i vannet når solen skinner på havet, sier kunstneren..

Med serien Panorama understreker han den fine stillheten med fri utstikt mot urbane landskap. slik speiler Brunner nåtidens moderne byrom i samhandling med variasjoner med lys som gir dybde og horisonterfor refleksjoner. 

Brunner er utdannet ved Statens kunstakademi i Oslo og med fordypnings-studier i modelltegning ved Ilya Repin-akademiet i St. Petersburg

 

Frank Brunner: Broen

Tom Erik Andersen er en norsk billedkunstner. Han har 3 årig utdannelse fra Asker Kunstfagskole og har vært elev hos Oddmund Raudberget og Kjell Eivind Wang. Andersen har en lang rekke utstillinger og mange utsmykningsoppdrag bak seg. Han er innkjøpt av en rekke selskaper og offentlige institusjoner.

Sjelden ser vi en kunstner som evner å kombinere humor, alvor og budskap på en måte som TOM ERIK ANDERSEN. Med et lite smil og varm melankoli formidler han sitt budskap og minner oss om en verden av drømmer og fantasier vi kanskje hadde forlatt. Det er en vennlig dybde i hans bilder.

 Andersen har skapt et gjenkjennelig og særegent utrykk og hans surrealistiske motiver formidles gjennom et rent og direkte formspråk. Titlene på hans bilder er viktige og må ses på som en del av kunstverket.

 Bildene har et grunnleggende hovedtema; Oss mennesker og det livet vi lever. Situasjonene han skaper kan oppfattes som melankolske eller humoristiske, men likevel er symbolikken tydelig.

 Bildene gjør oss nysgjerrige og vi vil vite mer!

Og kunstneren ønsker nettopp det. Bildene hans formidler en ”historie”. Han ønsker at betrakteren skal dvele litt ved motivene, kanskje finne sin egen ”historie” og gjerne ta med inntrykkene videre.

 Andersen har vært profesjonell kunstner i over 20 år. Han har en lang rekke utstillinger bak seg. I tillegg til utstillinger i svært mange steder i Norge har han stilt ut i blant annet New York, Chicago, Beijing, Stockholm og København.

Den aller største er en 10 tonn tung installasjon som står plassert  i en rundkjøring på riksvei 134 mellom Drammen og Kongsberg.

Andersen har mange utsmykningsoppdrag bak seg. En rekke skoler, sykehus og andre offentlige institusjoner har kjøpt inn hans kunst. Blant annet fikk han i oppdrag å utsmykke hele Ambassadør hotell i Drammen.

Han er også innkjøpt av en rekke private selskaper i tillegg til samlere i inn- og utland.

Hans kunst har blant annet vært benyttet i fagtidskrifter, som bokomslag og cd cover.

Over 50 gallerier i Norge formidler hans kunst.

Andersen er også blitt en del av vårt skolepensum. En av hans installasjoner er tatt med i boken Dialogos som benyttes i 9. Klassetrinn.

Tom Erik Andersen: The impossible game

 Tom Erik Andersen: Knowledge will light my way thorugh the dark night (II)

 

Åse Schmidt, keramikk

Arbeidene hennes er laget i sort leire . Hun bruker fargede oksidert som blandes i hvitt leire pulver . 

Det tilsettes vann og påføres gjenstanden før den tørker . Dette kalles begittning .

Gjenstanden brennes først en gang på ca 1000 grader ,dyppes deretter i transparent 

glasur . Så brennes den en gang til på 1090 grader ,

 

Hun er opptatt av farger , enkle former og kontraster mellom det matte og det blanke .

Det som inspirerer henne er mønster på tekstiler , fliser ,naturen ,musikk . 

Åse schmidt ønsker at  arbeidene skal være en farge glede i hverdagen .

Åse Schmidt