Asset 12

Familiebedriften Hillestad

Familiebedriften Hillestad AS

Familiebedriften Hillestad AS driver galleri, feriesenter, smykkeverksted og hyttefelt i naturskjønne omgivelser kun 1-2 timers kjøring fra Sørlandskysten.


Det var Borghild og Eivind Hillestad som grunnla familiebedriften i 1965. Nå er det barna deres, Gunnar, Barbro og Inga som har overtatt. Og de har nok av jern i ilden! Hillestad AS rommer 4 virksomheter: Hillestad Galleri, Hillestad Feriesenter, Hillestad Smykker og hyttefeltet og turområdet på Hillestadheia.

Hillestad satset i 2010 også betydelig internasjonalt ved oppkjøp av Broste Copenhagen, som er et dansk designutviklings- og interiør-firma som har vært en viktig agent for Hillestad smykker i mange år. I oktober 2012 ble den første norske Broste Copenhagen butikken åpnet i Arendal.

Hillestad Galleri har ca.13 000 besøkende i året. I dag er det 7 fulltidsansatte i virksomheten.

I jubileumsåret 2015 kunne Hillestad smykker feire 50 år og Hillestad Galleri 30 år.

Hillestad ligger i naturskjønne omgivelser i Tovdal i Åmli kommune i Aust-Agder. Det er ei lita bygd mellom Setesdal og Telemark. Tovdalselva renner gjennom hele dalen og munner ut i Topdalsfjorden ved Kristiansand. Det er fjell på begge sider som strekker seg opp mot 860 moh. Det er vanligvis stabile vinterforhold og varme somrer.

 

Bygdeutviklingsprisen 2012

I 2012 ble Hillestad AS tildelt den gjeve nasjonale «Bygdeutviklingsprisen». Det er Innovasjon Norge som står bak prisen som ble overrakt ved ambassaden i Berlin av daværende landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum.

Samme år fikk Åmli kommune offisielt besøk av H.M.Kongen og Hillestad var en av bedriftene H.M.Kongen besøkte. Under besøket laget han ferdig en klave i sølv (K340S) som han fikk med seg hjem til H.M. Dronningen.

Eventyret Hillestad får den nasjonale bygdeutviklingsprisen 2012

Familien Hillestad har bygd opp en eventyrlig lønnsom virksomhet i Tovdal

Kontakt oss

Gunnar Hillestad
Daglig leder Hillestad AS
M +47 975 98 085
gunnar@hillestad.no

Gunnar er den eldste i søskenflokken og er aktiv friluftsmann.

Barbro Hillestad
Driftsansvarlig Hillestad Feriesenter
og Hillestad Galleri
M +47 970 40 553
barbro@hillestad.no

Barbro er nesteldst og utdanna landmåler. Har vært i familiebedriften siden 1998.

Inga Hillestad
Produksjonsleder Hillestad Smykker
M +47 993 64 033
inga@hillestad.no

Inga er nummer tre i søskenflokken på fire. Har en særlig interesse for øksekasting…