Asset 12

Norsk design og håndverk Hillestad Smykker

KJØP SMYKKER

Eit eventyr frå skogen

De populære Hillestadsmykkene produseres her på Hillestad hvor kunnskap og håndverk har gått i arv siden vikingetiden. Her lages reproduksjoner av tradisjonsrike bunadssøljer og flere norske kunstnere står bak designsmykkene. Hvert år blir det utviklet nye design, som støpes i sølv, tinn og bronse. 

Lang tradisjon
Det har bodd folk på Hillestad helt fra før vikingtida. I over 1000 år har de levd  av det de kunne høste fra naturen. Gjennom generasjoner har de lagd redskaper og vakre gjenstander av naturens egne materialer. Kunnskap og håndverk hr gått i arv frem til idag. Dette er bakgrunnen for familiebedriften som lager de ettertraktede Hillestadsmykkene.

Nå er det Inga Hillestad som driver denne arven videre. Nytt og moderne produksjonslokale sto klar i 1996. På verkstedet støpes designsmykker og tradisjonsmykker i bronse, sølv og tinn.

Produkter
Designsmykker: halssmykker, brosjer, ringer, anheng og ørepynt.
Tradisjonssmykker: Smykker til bunad, søljer, belter, støler, knapper, ringer, hekter, halsknapper, mansjettknapper og mer. Flere av bunadssøljene til Aust- og Vest-Agderbunaden blir laget på verkstedet vårt.

Utsalg
Smykkene kan du kjøpe i vår nettbutikk, på Norway Design i Oslo. på Hillestad Galleri, i Husflidsbutikker over hele landet og hos utvalgte gullsmeder og smykkeutsalg.

Våre designere

Anna Berthelsen

Anna er født i Helsingborg i Sverige i 1965. Utdannet ved Høgskolen i Borås, Produktutforming og tekstildesign og Grey’s School of Art, Aberdeen i Skottland, tekstildesign. Driver nå eget designfirma på Odderøya i Kristiansand.

Truls Grønvold

Truls er utdannet gullsmed ved gullsmedlinja i Oslo og Bergen Yrkesskole. Han har praksis fra Valdres sølvsmie. Fra 1980 har han drevet som gullsmed og designer  på eget verksted. Har de siste årene levert kjente smykkeserier som: «Snorre», «Nidaros» og «Historiske skjeer».

Sigrid Høivik

Sigrid arbeider under kunstnernavnet Alise. 1949–53 læretid i Silber-schmeide Adam Mohr i Mittenwald. 1954–64 svennebrev. Har vært på flere verksteder i inn- og utland. Er nå en velkjent sølvsmed og emaljør.

Sverre Høvren Johnsen

Sverre er født i Nes på Romerike i 1943. Studerte ved Oslo Yrkesskoler, Gullsmedlinja 1958–59, SHKS 1967-70. Handverksbrev i 1971. Bor og arbeider i Oslo.

Unni Lyngstad

Unni er selvlært designer som bor i Arendal. Hun har blant annet 13 års erfaring
med design og modellutvikling fra tidligere A. Holthe smykkefabrikk, Arendal.

Alida Rudjord

Alida er utdannet ved Statens Håndverk- og kunstindustri-skole der hun tok Hovedfag på Institutt for Metall i 1994. Hun arbeider med egen produksjon i tillegg til design for Hillestad.

Kari Sløtte

Kari er selvlært designer. Bor og arbeider i Oslo der hun har egen verksted. Kari har levert design til Hillestad gjennom 35 år.

Ditte Alstad

Ditte er utdannet smykkekunstner ved California State University. Smykkeserien "Fold" har et arkaisk og tidløst preg, med sterke enkle linjer.

- Jeg er opptatt av materialenes egenskaper og muligheter, og ser på den kreative prosessen som et samarbeid mellom materiale, teknikk og meg selv.

Kaja Gjedebo

Kaja er utdannet møbelsnekker før hun fattet interesse for smykkedesign. Etter å ha jobbet som smykkedesigner i Liverpool og Sydney, satte hun kursen hjem og er nå etablert i eget studio i Oslo. Utgangspunktet for hennes nyeste kolleksjon er en dynamisk eggeform. - Et smykke skal være en miniatyrskulptur - som et stykke hverdagskunst du har lyst til å bruke, ikke bare i dag, men resten av livet.

Camilla Prytz

Camilla er utdannet glassblåser fra Kosta Boda i Sverige, og har arbeidet som glasskunstner og smykkedesigner  i 25 år. Kollektiv symbolisme, som alle kan kjenne seg igjen i, går  som en rød tråd gjennom alt hennes arbeid. - Et smykke skal være personlig, tidløst og spesielt for den som bærer det. Det skal føles som det treffer deg rett i hjertet. En lykkeamulett. 

Kontakt oss

Hillestad Smykker
Inga Hillestad
Produksjonsleder
M +47 993 64 033 / + 47 37 08 10 20
inga@hillestad.no

Ordretelefon: +47 37 08 10 20

> Følg Hillestadsmykker på Facebook