Haustutstilling

22 august - 25 oktober

 Kjellaug Grimsby Mydland

Jan Petter Bratsberg

Jon Are Myhrer

 

Utdrag av All Naturens andedrag vil bli framført på åpningsdagen.

All Naturens Andedrag

Dikt og tekster: Ragnvald Grimsby

Illustrasjoner: Kjellaug Grimsby Mydland

Kjellaug Grimsby Mydland og hennes mann Einar Mydland, bosatt nær Vigeland i Lindesnes kommune, vil i bilder, ord og toner presentere et utdrag av boka «All Naturens Andedrag.»

Boka ble til ved et samarbeid mellom Kjellaug og hennes to søstre Bjørg og Liv. Ragnvald, som var deres onkel, etterlot seg dikt og tekster som de så at det kunne bli bok av.

 Bokens tittel er hentet fra et av Ragnvalds dikt. Årstidenes skiftninger og naturens luner fascinerte ham og inspirerte ham til å skrive. Fokus ble lagt på våren, der nytt liv spirer og gror. Trekkfuglene kommer tilbake. Livsrytmen gjentar seg i skaperverket.

 

 

 

 

 

 

"Kontemplasjon" Sensommermorgen

Billedkunstneren Jan Petter Bratsberg fra Skien

har røtter i den klassisk-romantiske tradisjonen. Han er opptatt av å formidle sine erfaringer og opplevelser av den nordiske naturens kontrastfylte landskaper og varierte dyre-og fugleliv.

For mange er han kjent gjennom sine separatutstillinger i inn-og utland, fra flere TV-program og ikke minst gjennom sine to bokutgivelser ”Tett på naturen” og den prisbelønte ”KUNSTnerNATUR”.

Ny bok: JORDEN VI ARVET - naturen, mennesket og naturen. bok

Jan Petter Bratsberg: Hvile (Ulvepar)

Vandrefalk og Lappsover  JanPetter Bratsberg: Vandrefalk og Lappsover, giclee

Fjellryper Jan Petter Bratsberg: Fjellryper, giclee

svartspett Jan Petter Bratsberg: Svartspettreir

gaupe Jan Petter Bratsberg: Gaupe

Jon Are Myhrer, født 1992, kommer fra Minnesund i Eidsvoll kommune. Maler dyre- og naturmalerier i en naturalistisk stil, i olje- og akrylmaling. Hovedmotivene er fugler i deres naturlige habitat, i tillegg til portretter av fugler og dyr. Inspirasjon til motivene hentes fra nærområder på Eidsvoll og studiested på Notodden. Som underliggende temaer i maleriene fremheves biologisk mangfold, naturvern og forvaltning.

Er elev hos billedkunstneren Jan Petter Bratsberg. Utdannet ved Høgskolen i Sørøst-Norge med en bachelor i visuelle kunstfag og design. Videre utdannet ved Universitetet i Sørøst-Norge, med årstudium praktisk pedagogisk utdanning. Tar nå en mastergrad i design, kunst og håndverk. Tidligere deltatt på utstillinger hos Galleri Nysted, Elverum (2017 og 2018).

 

 Jon Are Myhrer: Vandrefalkens biotop

 

Jon Are Myhrer

Jon Are Myhrer: Portrett av lappugle

Kjellaug Grimsby Mydland : Gammel kjærlighet

 Inspirasjon:

- Naturens skiftninger i lys, former og farger gjennom årstidene inspirerer meg til egne uttrykk i ulike materialer.

Akvarell, pastell og grafikk kan på hver sine særegne måter få fram kontraster, valører og stofflighet i f.eks. landskap, og ellers de motivene som er aktuelle å arbeide med.

 

Kjellaug Grimsby Mydland: Steinen

Kjellaug Grimsby Mydland  Fugl i hånd

 

Kjellaug Grimsby Mydland