Asset 12
Asset 12

Barnevennlig familieferie i et lite lokalmiljø på Sørlandet Hillestad Feriesenter

Se feriehus og online booking her

Eit eventyr ved elva

Vakkert beliggende noen meter fra Tveitvatnet i Tovdalselva ligger våre seks romslige feriehus med innendørs svømmebasseng. Fint utgangspunkt for tur i skog og fjell. Kort avstand til Hillestad Galleri der kan du nyte og kjøpe vakker kunst, hjemmebakt kringle og leke i lekeparken. Det er ideelt for barnefamilier/3 generasjoner på tur.

 

 

Booking feriehus

Se ledig kapasitet og book online her.

 

Hva kan du gjøre?

Kunst og kringle på Hillestad Galleri

I Hillestad Galleri kan en nyte og kjøpe vakker kunst og handverk. Her er også kafé hvor du får den berømte Hillestad-kringla.

Kurs og konferanse:
Vi disponerer eget kurslokale like ved galleriet, gratis Wifi. Ring og be om tilbud.

Servering og selskapslokale
På galleriet kan vi ta imot grupper både på dagtid og kveld, alle rettigheter. Ring og be om tilbud.

Turistinformasjon
Ved galleriet henger kommunens turistinformasjons-kart.

Nyt naturen

Fiske og vilt
I elva er det er godt med fisk, ørret, eller aure som vi sier. Fiskekort kan kjøpes på Hillestad galleri. Fisken vaker kun noen meter fra feriehuset og er du heldig kan du få en på kroken. Det er robåter til fri bruk for leietaker. Fiskekort kan også kjøpes på nett. www.inatur.no
Det er mye elg og rådyr i skogen samt bever i elva. Like ved er det flere beverhus og beverparken er et urørt område der beveren regjerer med en liten beverdam og felte trær.

Ski- og turterreng
Det er kun 7 km til Hillestadheia med 25–32 km oppkjørte skiløyper vinterstid.

Flotte turløyper sommerstid. Det er 20 merka løyper i kommunen. Seks av Topp20 turene i Åmli har sitt utgangspunkt i nærheten. Info og kart kan du laste ned på www.amli.no ellers er det brosjyrekasse ved start av hver løype og på Hillestad Galleri.

På galleriet kan du få kart og tips om turstier og skiløyper både enkle og litt mer strabasiøse turer.

I nærheten

Tovdal Kyrkje
Tovdal kyrkje ligger vakkert til like ved galleriet. Den ble bygget i 1820 og mange kjenner til de heftige diskusjonene på 1960- tallet angående fargen på kirka. Nå er kirka hvit og oppussa utvendig og er i vanlig bruk.

Butikk
På Dølemo er det dagligvareforretning og i Åmli finner du bensinstasjon, bakeri, bank, supermarked, kafe og blomsterbutikk, bibliotek med mer.

Elvarheim Museum
I Åmli sentrum kan du gå på Elvarheim museum, som har ei flott permanent utstilling av bever og fangstkulturen i kommunen, elles er det skiftende utstillinger hver sommer.

Åmli sentrum
I sentrum finner man matbutikker, interiørbutikk,  garn/bruktbutikk, bakeri m.m.

En tur på Trogefjell og dagsturhytta som ligger vis a vis museet er også vel verdt et besøk for den som vil gå litt. Her er kjempeflott panoramautsikt. Åmli har også en sentrumsløype som passer de fleste, med fine infotavler og koselige stopp.

Rjukanfossen
Rjukanfossen er et populært utfartsområde. 11 km fra Hillestad Galleri slutter fylkesveien og derfra går du en times tid langs Tovdalselva til der Årdalen naturreservat starter og fossen ligger. Når elva er stor, er fossen et fantastisk skue. Gå gjerne litt videre til toppen av fossen og ta matpakka der.

Priser 2024

 

  • Helgepris (fredag – søndag): kr. 7600 inkl. sluttvask og straum
  • Langhelg (+ eit ekstra døgn): kr. 8800 inkl. sluttvask og straum
  • Midtveke (mandag – torsdag): kr. 7500 inkl. sluttvask og straum

Kontakt oss

Hillestad Feriesenter
Barbro Hillestad, Driftsansvarlig
M +47 970 40 553
barbro@hillestad.no

Feriesenteret er åpent hele året.

Følg Hillestad Feriesenter på Facebook

Bilder fra feriesenteret